Delivery time 2-5 days - Free shipping from 30€

Droge hoofdhuid voor peuter, vrouw, man, kind en baby

Droge hoofdhuid bij peuter


Een droge hoofdhuid kan iedereen overkomen. Peuter, tiener, volwassene, man of vrouw. Iedereen kan er mee te maken krijgen. Het is bekend dat 1 van de 4 mensen er eens last van krijgen. Het is en vervelend verschijnsel, wat voor veel irritatie kan zorgen. Wellicht hebt jij het zelf ook eens ervaren. In dit artikel leg ik je graag uit waar dit mogelijk vandaan kan komen, wat de symptomen zijn en wat jij ertegen kan doen.

 Droge hoofdhuid bij vrouwen en mannen


Als we er over en droge hoofdhuid spreken, dan voelt het soms als en strakke hoofdhuid, de huid is vaak gevoelig er ontstaat schilfers en jeukirritaties Vooral volwassene ervaren de meeste problemen hiermee. Het probleem komt in de jaren vaker voor, dat komt voornamelijk door alle de styling producten die wij graag gebruiken om onze haren voller en steviger te krijgen. Helaas bevatten veel van deze stylingsproducten

veel alcohol en ingrediënten die onze haar follikels verstoppen. Dat is helaas niet fijn voor de hoofdhuid, die sneller uitgedroogd word, de natuurlijke bescherming van onze hoofdhuid komt in onbalans, de huid droogt uit en begint te schilferen. De huid probeert te compenseren en er komt en overproductie van huidcellen, namelijk de schilfers.

Dit probleem kan ook bij kinderen vorkomen, vaak door allergieën of gebruik van te heftige of goedkope shampoos. De winter is ook vaak en boos-maker. Heft jij wel eens last gehad van en droge hoofdhuid in de winter? Dat kan heel goed kloppen, door de koude temperaturen in combinatie met de verwarming binnen zorgt voor en droge lucht. Deze droge lucht zorgt helaas ook voor en droge huid en droge hoofdhuid.

 Droge hoofdhuid symptomen bij kinderen en baby’s


De symptomen zijn bijna hetzelfde als volwassene namelijk, is sprake van een gevoelige hoofdhuid, schilfers en jeukirritatie. Het is daarom van belang dat jij weet hoe jij dit het best zou kunnen bestrijden. Wij kunnen je gelukkig een aantal tips geven zodat jij dit in het vervolg op het beste manier kunt voorkomen en verhelpen.

 Tips om droge hoofdhuid te verhelpen en voorkomen:

  • Gebruik vooral en hydraterende shampoo op zo veel mogelijke natuurlijke basis

 Het is belangrijk om de natuurlijke balans vaan de hoofdhuid te onderhouden en het vochttekort tegen te gaan.

  • Gebruik zo weinig mogelijk stylingproducten

 Wij zijn dol op styling-producten, dus hebt je last van geïrriteerde hoofdhuid, gebruik deze zo weinig mogelijk en zo min mogelijk direct op de hoofdhuid. De veel gebruikte droogshampoo heeft helaas ook de neiging om het haar en hoofdhuid uit te drogen. 

  • Was regelmatig je haar, en schone hoofdhuid stimuleert haargroei.

Het is natuurlijk belangrijk om jezelf goed te verzorgen, dus ook je haar. Het is en fabel dat je niet te vaak je haar mogen wassen. Juist door het gebruik van o.a. styling producten is het belangrijk om de hoofdhuid regelmatig goed schoon te houden. Was graag je haar twee keren achter elkaar om zeker te zijn dat de hoofdhuid goed schoon is.  Gebruik graag natuurlijke shampoos, deze bevatten namelijk kruiden die vaak en kalmerende effect hebben op de hoofdhuid.

  • Zorg voor de juiste vitaminen en voldoende water drinken.

Door veel water te drinken blijft je je lichaam en huid gehydrateerd. Omega 3 vetzuren zijn belangrijk voor je huid. Vitamine A ondersteunt de huid. Zink zorgt voor en gezonde groei voor je haar en nagels.